'Insectenwandeling'

We gaan op zoek naar de " kleine insectenwereld " op en rond de Helix. De bijtjes, mugjes, kevers en vlinders fladderen, zweven, vliegen, zwermen en ....zoemen, gonzen, krassen en sjirpen er maar op los. Kom mee ontdekken en genieten !

Wanneer? Zondag 6 mei van 14.00 u. tot 16.30 u.
Voor wie? Gezinnen met kinderen. Geschikt voor buggy's.
Waar? De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge.
Prijs? Gratis.

Workshop ‘Ga jij mee op schattenjacht?’

Het boek ‘Ga jij mee op schattenjacht?’ nodigt elke lezer uit tot een boeiende zoektocht in de wereld van de kruiden.Bij dit boek hoort ook een workshop. We nodigen de kinderen uit om samen te werken om 10 opdrachten tot een goed einde brengen en de schat te vinden. Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar, eventueel vergezeld door hun (groot)ouders.

Wanneer? Zondag 6 mei van 14.00 u. tot 16.00 u.
Voor wie? Kinderen van 4 tot 14 jaar
Waar? De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge
Prijs? Gratis.
Meebrengen? Aangepaste kledij en schoenen of laarzen (weer)

Workshop ‘Meidoorn, beschermer van hart en huis’

Parallel met de workshop voor kinderen , hebben we een programma ‘PLANT HUNTING’ voor jongeren en volwassenen. We verzamelen meidoornbloesems die later door de coöperatie Aarde-nd-werk worden verwerkt tot infusies. Na het plukken sluiten we aan bij de schattenjagers voor een proeverij: de door de kinderen gemaakte pesto en de landschapsinfusie staan op ons te wachten. We sluiten de namiddag af met een quiz voor jong en oud.

Wanneer? Zondag 6 mei van 14.00 u. tot 16.00 u.
Voor wie? Volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.
Waar? De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge.
Prijs? Gratis.
Meebrengen? een propere emmer, goede tuinhandschoenen, aangepaste kledij en schoenen of laarzen (weer).

Inschrijven de wandeling of de workshops? Inschrijven kan tot en met 4 mei 12.00u via de inschrijvingsformulieren op www.dehelix.be