Deze fietstocht in de regio Geraardsbergen brengt je langs adembenemende plekken tussen glooiende weilanden en akkers. Op verschillende plekken kan je stilstaan bij het veelomvattende verhaal van de klimaatverandering. Laat je onderweg verrassen door het landschap en de vele mogelijkheden die er voor het grijpen liggen om werkelijk iets voor het klimaat te doen. Op de open zondag van 1 juli wordt deze fietstocht begeleid door een gids. Tijdens de maanden juli en augustus kan je zelf deze boeiende tocht maken aan de hand van een kaart en een infobrochure.

Startpunt? De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge
Wanneer? Uitzonderlijk met begeleiding op zondag 1 juli van 14.00 u. tot 17.00 u. Tijdens de maanden juli en augustus, niet begeleid, wel met kaart en infobrochure
Afstand? Ca. 23 km.
Voor wie? Iedereen, gezinnen met kinderen.
Prijs? Gratis. Infobrochure en kaart en te verkrijgen aan de balie van De Helix en ook te downloaden via de website vanaf eind juni.
Inschrijven voor de begeleide fietstocht van 1 juli? Van 20 juni tot en met 29 juni 12.00 u. via het online inschrijvingsformulier op www.dehelix.be. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 25.
Praktisch? Zorg dat je fiets rijklaar is, een fluohesje en een flesje water zijn aan te raden.